Covid-19
Στο ιατρείο πληρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής καθώς οι συνεδρίες διεξάγονται σε αίθουσα μεγαλύτερη των 40m2, διαρκώς αεριζόμενη, ενώ τα ραντεβού διευθετούνται έτσι ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός στο χώρο αναμονής. Επιπλέον είναι εφικτή η πληρωμή με κάρτα μέσω ανέπαφης συναλλαγής με POS με οθόνη αφής, όπως και η δυνατότητα συνεδριών εξ αποστάσεως με τηλεδιάσκεψη μέσω Skype ή Viber.
 
 
 
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής Χρήστος Θ. Φλώρος
 
Ψυχοθεραπεία - Προσωπική Συμβουλευτική
 
 
 
Αγίας Λαύρας 65, Ζωγράφου
 
Κινητό: +306970833986
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ψυχοθεραπεία

 
Η γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία (CBT), είναι μια υψηλά δομημένη, εκπαιδευτική με σαφείς στόχους μορφή ψυχοθεραπείας, η οποία στοχεύει στο να παρέχει αποτελεσματική βοήθεια σε ασθενείς ώστε να κατανοήσουν και να τροποποιήσουν δυσλειτουργικές σκέψεις, αρνητικά συναισθήματα καθώς και τις ανάλογες συμπεριφορές που είναι απόρροια αυτών. Είναι μια συνεργατική μορφή ψυχοθεραπείας στην όποια ο θεραπευτής και ο θεραπευμένος συνεργάζονται σαν μια ομάδα ώστε να εντοπίσουν και να λύσουν τα όποια προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα ο θεραπευτής προσπαθεί να βοηθήσει τον πελάτη ώστε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του με το να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του, την συμπεριφορά του καθώς και τις συναισθηματικές του αντιδράσεις. Το κύριο μέλημα του θεραπευτή είναι να ερευνήσει πως ο πελάτης αντιλαμβάνεται και αποκωδικοποιεί τον κόσμο, τα διάφορα γεγονότα και πως σκέφτεται για αυτά. Όπως είχε γράψει και ο Σαίξπηρ "δεν είναι κάτι καλό η κακό, αλλά η σκέψη μας το κάνει τέτοιο". Εδώ συνδέεται και η λέξη "γνωστική": η κυρία εργασία του θεραπευτή είναι να ερευνήσει και να τροποποιήσει γνωσίες του πελάτη. Έτσι μέσα από μια συνεργατική σχέση, η όποια χαρακτηρίζεται από ενσυναίσθηση, εχεμύθεια και ενεργή συμμέτοχη, ο θεραπευτής και ο θεραπευμένος ερευνούν τις πεποιθήσεις του θεραπευμένου όσον αφορά τον εαυτό του, τους άλλους ανθρώπους αλλά και τον κόσμο γενικότερα. Αυτός ο τύπος ψυχοθεραπείας επικεντρώνεται κυρίως στο "εδώ και τώρα" και είναι συνήθως σύντομος (8-20 συνεδρίες). Ο ρόλος της θεραπευτικής συμμαχίας είναι απαραίτητος για την θεραπεία και βιώνεται ως μια εποικοδομητική σχέση ανάμεσα στο θεραπευτή και στον θεραπευμένο, η όποια χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, και μέσα στην όποια και οι δυο πλευρές εργάζονται με σκοπό την θετική αλλαγή.

Σύμφωνα με την θεωρία της γνωστικής συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας, η λειτουργικότητα είναι ένα προϊόν της αλληλεπίδρασης μεταξύ προσωπικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Βασίζεται στην ιδέα ότι η οργάνωση και η προαγωγή των πληροφοριών είναι πρωταρχικής σημασίας για τους ανθρώπους ώστε να οργανώσουν την ζωή τους και να επιβιώσουν στο περιβάλλον. Αυτή η προαγωγή των πληροφοριών γίνεται μέσω της αλληλεπίδρασης διαφορετικών συστημάτων όπως της σκέψης, των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς. Όλα αυτά τα συστήματα συνδέονται μέσω δόμων τα όποια ονομάζονται σχήματα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν βαθιές γνωστικές δομές, τα λεγόμενα ‘’σχήματα’’ τα όποια τους επιτρέπουν να λαμβάνουν και να επεξεργάζονται πληροφορίες με ένα υποκειμενικό τρόπο σηματοδότησης. Αυτά τα γνωστικά σχήματα έχουν καθοριστικό ρολό στην παρατήρηση, επιλογή, αποκωδικοποίηση, αποθήκευση αλλά και την ανάκτηση της πληροφορίας. Τα σχήματα δημιουργούνται νωρίς στην ζωή μας (παιδική ηλικία) και σχετίζονται με τις πρώιμες εμπειρίες μας. Ο τρόπος με τον όποιο ένας άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον κόσμο, τον εαυτό του και τους άλλους είναι παράδειγμα ενός σχήματος. Φανταστείτε ότι υπάρχουν 5 στοιχεία που ενώνονται σε ένα κύκλο και το καθένα επηρεάζει το άλλο. Αυτά τα πέντε στοιχειά είναι: σκέψεις, συναισθήματα, συμπεριφορά, φυσιολογία και περιβάλλον. Σαν αποτέλεσμα ένας άνθρωπος που υιοθέτει ένα αρνητικό σχήμα όπως "είμαι ανάξιος να αγαπηθώ" (σκέψη), τείνει να νιώθει λύπη (συναίσθημα), να αποσύρεται από τις κοινωνικές εκδηλώσεις (συμπεριφορά) και να εκδηλώνει ψυχοσωματικά συμπτώματα (πονοκέφαλους, κούραση), ειδικά όταν οι περιβαλλοντικές συνθήκες κάνουν την κατάσταση δυσκολότερη (πχ κοινωνικές συναθροίσεις τα Χριστούγεννα, γιορτές). Ο βασικός στόχος του θεραπευτή είναι να σπάσει αυτόν τον φαύλο κύκλο βοηθώντας τον θεραπευμένο να κατανοήσει αυτούς τους γνωστικούς μηχανισμούς και να τροποποιήσει αυτές τις δυσλειτουργικές σκέψεις και πεποιθήσεις. Ως αποτέλεσμα η γνωστική αλλαγή θα μετουσιωθεί στην συνεχεία σε αλλαγή της συμπεριφοράς (αλλά και το αντίθετο κάποιες φορές).

Η γνωστική συµπεριφοριστική θεραπεία σύμφωνα με έρευνες, έχει βρεθεί να είναι η πιο αποτελεσματική μορφή θεραπείας για μια σειρά ψυχολογικών διαταραχών όπως η κατάθλιψη, οι κρίσεις πανικού, η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, οι διαφόρων τύπου φοβίες (ειδικές, κοινωνική), το μετατραυματικό στρες, οι σεξουαλικές διαταραχές κ.α.

 
Η επιχείρηση διαθέτει τερματικό μηχάνημα POS.
Δεκτές όλες οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

(VISA, MASTERCARD, MAESTRO)
 
 
 
 
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής Χρήστος Θ. Φλώρος
 
Αγίας Λαύρας 65
15773 Ζωγράφου (Γουδή - Αμπελόκηποι)
(πλησίον Νοσοκομείου Παίδων & μόλις 15 λεπτά από το Μετρό Αμπελοκήπων)
 
Κινητό τηλέφωνο: +306970833986